Politie doet onderzoek na ernstige mishandeling

Henry-Wallinga©-Mishandeling-Kiekendiefstraat-Zwartsluis-05ZWARTSLUIS – Bij een ernstige mishandeling aan de Kiekendiefstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag een tweetal personen gewond geraakt. Naar verluidt werd het duo door een groepje van meerdere personen in elkaar geschopt.

Het tweetal raakte bij de mishandeling ernstig gewond en zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zelfs een traumahelikopter was opgeroepen om assistentie te verlenen aan de ambulancemedewerkers maar de vlucht werd halverwege geannuleerd. De mannen waren stabiel genoeg voor transport naar het ziekenhuis.

De inwoners van Zwartsluis werden via een Burgernet-melding verzocht om uit te kijken naar een man met ontbloot bovenlijf en een korte broek. Ook zou hij een wit t-shirt om zijn nek dragen. Dit zou de eventuele hoofddader zijn van de mishandeling.

Een medewerker van de Forensische Opsporing heeft op het plaats delict enkele sporen vastgelegd en enkele monsters van bloed genomen. Ondertussen waren vele agenten aanwezig inde wijk om te speuren naar de daders.

Later in de nacht kon de politie melden dat er naar aanleiding van de zware mishandeling één verdachte, een 18-jarige inwoner van Zwartsluis, is aangehouden. Deze is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau in Zwolle. Over de toestand van de beide slachtoffers is ons nog niets bekend. Getuigen van de mishandeling worden verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.