Twee gewonden bij frontale aanrijding op Stadsweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Stadsweg-Rouveen-23ROUVEEN – Bij een frontale aanrijding op de Stadsweg tussen een personenauto en een bestelbusje zijn donderdagmiddag tegen half vijf twee personen gewond geraakt. Een traumateam welke per helikopter werd ingevlogen werd ingezet om de slachtoffers te stabiliseren.

Het ongeval ontstond toen de bestelbus, rijdend richting Rouveen, een voor hem rijdende bedrijfsbus met schaftkeet wilde inhalen. Op het moment dat de bestelbus naar links ging kwam het frontaal in botsing met een tegemoet komende personenauto.

Zowel de bestuurder van de bestelbus, een 44-jarige man uit Staphorst, als de bestuurster van de auto,een 46-jarige vrouw uit Hasselt, zijn met in ieder geval letsel aan benen overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Brandweerkorpsen van Hasselt, Genemuiden en Nieuwleusen werden ingezet om de slachtoffers uit de autowrakken te bevrijden.

Hydraulisch redgereedschap werd ingezet om deuren en stijlen weg te knippen. Hierdoor ontstond genoeg werkruimte voor de ambulancebroeders om de patiënten zo stabiel mogelijk op de brancard te krijgen.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de wrakken van de weg gehaald nadat een medewerker van de verkeersongevallendienst de situatie nauwkeurig in kaart had gebracht. De Stadsweg was gedurende enkele uren afgesloten voor verkeer.