Dode bij ongeval tussen auto en vrachtwagen

Henry-Wallinga©-Ongeval-N377-Balkbrug-01BALKBRUG – Bij een ernstig verkeersongeval op de N377, de Zwolseweg tussen Balkbrug en Nieuwleusen, is donderdagavond rond half acht een automobilist om het leven gekomen. De auto kwam, volgens een getuige die in de richting van Balkbrug achter de personenauto reed, door onbekende reden op de verkeerde weghelft en kwam frontaal in botsing met een vrachtwagencombinatie.

Door de botsing vloog de auto vrijwel direct in brand. De chauffeur van de vrachtwagen kon zich nog snel in veiligheid brengen maar de automobilist de bestuurder van de auto, een 39-jarige man uit Dedemsvaart, kwam in de vlammen om. De vlammen verwoesten in korte tijd de gehele auto maar ook de cabine van de truck en een deel van de oplegger.

De auto is in een zeil verpakt en naar een andere locatie gebracht, waar het slachtoffer geborgen kan worden.

Vanwege de blokkering van de drukke verkeersader werd een GRIP 1 situatie afgekondigd. Het verkeer werd omgeleid door middel van de omleidingroutes. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto en de truck afgevoerd. De oplegger kon door een andere truck worden weggehaald. Nadat alle voertuigen geborgen waren kon een veegauto van de firma van der Kolk de weg reinigen. Ook moest een gedeelte van de berm worden hersteld.

De N377 was tot 01:15 uur afgesloten in verband met het politieonderzoek, berging, reiniging en herstel werkzaamheden.