Twee auto’s uitgebrand na botsing op N334

Henry-Wallinga©-Ongeval-N334-Wanneperveen-07WANNEPERVEEN – Na een botsing op de Blauwehandseweg ter hoogte van de afslag naar Belt Schutsloot zijn vanmorgen twee voertuigen uitgebrand. Een derde voertuig raakte zwaar beschadigd. Bij het ongeval raakte één persoon gewond.

Het ongeval ontstond toen de bestuurster van een Renault Modus op de Blauwehandseweg komende vanaf Beukers linksaf richting Belt Schutsloot wilde. Daarbij zag zij een tegemoet komende Citroen Xsara Picasso over het hoofd met een frontale aanrijding als gevolg. Door de klap raakte de Citroën onbestuurbaar en botste op een Peugeot 5008 die stond te wachten op de Belterweg om richting Zwartsluis te gaan.

Enkele momenten na het ongeval vloog de Citroën in brand. Het vuur greep razendsnel om zich heen en ook de Peugeot moest het ontgelden. Alle personen waren inmiddels uit de voertuigen en brachten zichzelf in veiligheid.

De vrouw die het ongeval veroorzaakte is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de andere auto, een man en een kindje, en de bestuurster van de wachtende auto bleven ongedeerd. Bergingsbedrijf Hooikammer zette twee voertuigen in om de kruising zo snel mogelijk weer vrij te krijgen.