Auto raakt in slip in hoosbui en belandt in sloot

Henry-Wallinga©-Ongeval-NieuweWeg-Hasselt-02HASSELT – Op de Nieuwe Weg, de N759 tussen Genemuiden en Hasselt is woensdagavond een auto in de sloot beland. De bestuurster reed richting Hasselt en kwam in een hoosbui in de slip. De auto tolde enkele malen om haar as en kwam vervolgens achterwaarts in de sloot terecht.

De vrouw en twee kinderen die in de auto zaten bleven ongedeerd. De bestuurster had hulp ingeschakeld om de auto uit de sloot te trekken maar dit mislukte. Ondertussen was de politie ook op de hoogte van het voorval en hielp de automobiliste bij het inschakelen van een berger.

Aan de achterzijde van de auto was toch aanzienlijke schade ontstaan door de harde klap tegen de slootwal. Een flinke hoeveelheid aarde was in de kofferbak gekomen. Bergingsbedrijf Hooikammer had de Mercedes zo uit de sloot en heeft deze afgevoerd.