Fietser gewond na aanrijding met auto op oversteek

Henry-Wallinga©-Ongeval-Hesselingen-Meppel-04MEPPEL – Op de fietseroversteekplaats aan de Europalaan ter hoogte van Hesselingen is woensdagavond een fietser gewond geraakt. De fietser werd tijdens het oversteken aangereden door een personenauto en kwam daarna hard op het asfalt terecht.

Een tweetal ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om zich over het slachtoffer, een 47-jarige inwoner van Meppel, te ontfermen. Nadat de man stabiel was werd hij met spoed met diverse verwondingen en breuken overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De trauma-arts is tijdens de rit bij de patiënt gebleven.

De drukke rondweg werd tussen de rotonde bij de Rembrandtlaan en de afslag naar het sportpark afgesloten. De verkeersongevallendienst heeft de nodige sporen vastgelegd en zal het ongeval verder onderzoeken. De bestuurster van de auto, een 25-jarige vrouw uit Meppel, alsmede haar bijrijdster kwamen met de schrik vrij.