Harde wind blaast bestelbus met aanhanger van dijk

Henry-Wallinga©-Ongeval-DeVelde-Zwartsluis-10ZWARTSLUIS – De harde wind heeft maandagmorgen op de dijk tussen Zwartsluis en Hasselt een bestelbus met aanhanger van de weg geblazen. Ter hoogte van De Velde kreeg de wind grip op de combinatie waarna het op de kop onderaan de dijk belandde.

Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse maar de twee inzittenden wisten zichzelf al snel uit hun benarde positie te bevrijden. Hierop konden brandweer en ambulance weer terug naar hun posten. De politie bleef ter plaatse om, samen met een medewerker van de provincie, de bergingswerkzaamheden te beveiligen.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de bestelbus en aanhanger weer op de wielen gezet en afgevoerd. Het verkeer ondervond lichte hinder van het ongeval.