Schoorsteenbrand in twee-onder-een-kapwoning

Henry-Wallinga©-Schoorsteenbrand-DeHorst-Hasselt-10HASSELT – De vrijwilligers van brandweer Hasselt waren net klaar met de werkzaamheden aan de kazerne na de eerdere inzet van vandaag toen opnieuw de alarmontvangers klonken. Ook nu weer was de hulp gewenst van de spuitgasten in verband met een schoorsteenbrand. Ditmaal was het in een woning aan De Horst verkeerd gegaan.

Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen al verdwenen maar kwam er nog wel veel rook uit het rookkanaal. In de woning zelf kwam ook rook vrij. Dit werd later met de overdrukventilator uit de woning verdreven. Om goed bij het rookkanaal te komen werd ook hier de hulp van collega’s uit Zwolle ingeroepen om te komen met de hoogwerker.

Nadat de kachel leeggehaald was kon begonnen worden met het vegen van het kanaal. De schoorsteen had bij de brand zoveel schade opgelopen dat het een en ander zal moeten worden aangepast voordat er weer gestookt kan worden. Stichting Salvage zal hierin bemiddelen voor een spoedig herstel.