Flinke schoorsteenbrand in woning aan De Velde

Henry-Wallinga©-Schoorsteenbrand-DeVelde-Zwartsluis-11ZWARTSLUIS – De brandweerkorpsen van Hasselt en Zwartsluis zijn donderdagmorgen rond 11:00 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand. In een woning aan De Velde, aan de parallel tussen Hasselt en Zwartsluis, was een flinke schoorsteenbrand. De bewoners werden door omstanders op de brand geattendeerd.

Dikke zwarte rookwolken kwamen vrij en zelfs de vlammen sloegen uit het rookkanaal. De post Hasselt was als eerste ter plaatse en vroeg assistentie van de hoogwerker van Zwolle. Vanuit de hoogwerker werd het kanaal geveegd en kon men het kanaal goed controleren. Door de enorme hitte werd het kanaal verwoest en zal daarom vervangen moeten worden.

Een medewerker van de stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te assisteren bij de afhandeling van de geleden schade.