Auto Rijkswaterstaat geramd op spiegelgladde A32

Henry-Wallinga©-Ongeval-Rijkswaterstaat-A32-12STEENWIJK – Bij een aanrijding tussen een personenauto en een auto van Rijkswaterstaat zijn zondagmorgen rond 03:00 uur 2 personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de A32 ter hoogte van de afslag naar Steenwijk. Een medewerker van Rijkswaterstaat stond met zijn voertuig op de 1e rijstrook en was bezig met de afhandeling van een eerder ongeval.

Een 27–jarige automobilist uit Zwartsluis merkte het voertuig van Rijkswaterstaat te laat op en botste vol op de auto. Aanwezige politieagenten en de medewerker konden nog net op tijd wegspringen voor de aanstormende auto. In het voertuig zaten drie personen waarvan de bestuurder en een 30 jarige bijrijdster met letsel per ambulance zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer van Steenwijk heeft de bestuurder uit de auto moeten knippen, die door de klap bovenop de vangrail terecht was gekomen.

Door het spiegelgladde wegdek ontstonden er de gehele nacht al meerdere ongevallen met slechts blikschade als gevolg. De weg werd in verband met het ongeval en het daarop volgend onderzoek afgesloten voor al het verkeer en werd pas tegen 06:45 uur weer vrijgegeven.BOB

Bestuurder rijbewijs afnemen, dit is gewoon poging doodslag. Waarschijnlijk zal bestuurder wel (weer) gedronken hebben.