Elektrische deken veroorzaakt uitslaande brand

Henry-Wallinga©Brand-Schoolstraat-Zwolle-07ZWOLLE – Een korte uitslaande brand heeft maandagavond een woning aan de Schoolstraat onbewoonbaar gemaakt. De bewoner merkte een brandlucht op en ging op onderzoek. Op de bovenverdieping ontdekte hij dat er brand was ontstaan. De man rende naar zijn buren om alarm te slaan.

De buren belden direct het alarmnummer waarop de hulpdiensten met spoed naar het opgegeven adres gingen. De brandweer had de brand, ondanks dat het uitslaand was, snel onder controle. De officier van dienst gaf de brand de status “grote brand” omdat niet duidelijk was er zich nog personen in het naastgelegen pand bevonden en de kans op overslag aanwezig was gezien de staat van de woning.

De brandweer heeft de deur van het naastgelegen pand geforceerd om te controleren of er iemand thuis was, dit was niet het geval. Ondertussen werd de bewoner van het getroffen huis onderzocht in een ambulance door het personeel omdat hij rook had ingeademd. Hij werd ter plekke behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Stichting Salvage is ingezet om de man te helpen. Hij kan voorlopig terecht bij zijn moeder. Het huis naast de uitgebrande woning heeft geen brandschade opgelopen en kan nog worden bewoond. Wel zal een nieuwe deur moeten worden geplaatst.jeroen

Vreselijk bericht, inderdaad zijn dit zaken die voorkomen. Veelal ligt het niet aan de warmtedeken op zich of is er op voorhand wel een signaal geweest waardoor de gebruiker het lek aan kwaliteit wel zou merken. Ik hoop met de volgende link iedereen van correcte info te kunnen voorzien om een objectieve mening te krijgen en rekening te houden met de risico’s van een warmtedeken.