Boom omgewaaid aan de Willem Egbertsstraat

Henry-Wallinga©-Boom-Stormschade-Hasselt-10ZWARTEWATERLAND – Ondanks het stormachtige weer viel het wat betreft de meldingen van stormschade in Zwartewaterland mee. Voor zover bekend zijn er slechts twee meldingen binnengekomen voor de brandweer. Beide keren betrof het een omgewaaide boom.

Aan de Willem Egbertsstraat was door de harde wind een boom omgewaaid en sloopte in zijn val een gedeelte van een schutting. Met de kettingzaag werden er razendsnel handzame stukken van gemaakt en afgevoerd. De stam kon met behulp van een shovel in een keer worden afgevoerd.

Een paar uur later moest de Hasselter brandweer opnieuw op pad. Ditmaal had een boom aan het Kalkovenwegje de strijd met de harde wind verloren. De eigenaresse van een geparkeerde auto had hierbij veel geluk want de dikke stam miste haar voertuig rakelings. Enkele takken kwamen wel op haar voertuig terecht maar veroorzaakte nauwelijks schade. Als service werd haar auto even schoongespoten. Ook deze boom was snel in stukken gezaagd waarna de brandweer weer terug kon keren naar de kazerne.