Auto botst tegen gaskast en veroorzaakt gaslek

Henry-Wallinga©-Gaslek-Gildenweg-Hasselt-09HASSELT – Aan de Gildenweg is maandagmiddag een automobilist met zijn auto in botsing gekomen met een gaskast. De bestuurder reed langzaam achteruit maar kwam daarbij in botsing met het kleine kastje met daarin een gasaansluiting. De automobilist werd opgeschrikt door een hard sissend geluid en zette zijn auto aan de kant.

Direct werden de hulpdiensten gebeld. De Hasselter brandweer kwam samen met de politie met spoed naar het opgegeven adres. Bij de verkenning van de brandweer zagen zij direct een putje. In dit putje bleek een afsluiter te zitten. Met het dichtdraaien van deze afsluiter was het gevaar geweken en de lekkage deels opgelost.

Een medewerker van Enexis kwam enkele minuten hierna ter plaatse om de schade te repareren. Samen met een collega hebben zij een nieuwe kast geplaatst. De schade aan de auto viel mee, slecht een paar krasjes waren zichtbaar op de bumper van de auto.