Chauffeur valt van dak van trailer door harde wind

Henry-Wallinga©-gewond-nieuweweg-Genemuiden-09GENEMUIDEN – Vrijdagmorgen om 08:16 uur is een vrachtwagenchauffeur uit Oldebroek gewond geraakt op de Nieuwe Weg bij Genemuiden. De man zag dat een dekzeil van zijn trailer was losgeslagen door de harde wind en wilde deze opnieuw gaan vastmaken. De man klom op de trailer maar net toen de man het zeil wilde grijpen kreeg de wind er vat op waarop de man viel.

De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen aan zijn rug en been. Door de gestrande vrachtwagencombinatie ontstond er flinke verkeershinder op de weg. Om beurten werd het verkeer langs de vrachtwagen geleid. De Nieuwe Weg is zelfs een tijdje geheel afgesloten geweest voor al het verkeer.

Een andere medewerker van het bedrijf heeft de vrachtwagen langzaam naar Genemuiden gereden om daar in de luwte alsnog het zeil juist te bevestigen.