Woningbrand aan de Ratelaar snel onder controle

Henry-Wallinga©-brand Ratelaar-Genemuiden-06GENEMUIDEN – Nieuwjaarsdag om 11:55 uur werd het Genemuidiger brandweerkorps opgeroepen voor een woningbrand. Aan de Ratelaar was een kleine brand ontstaan in een vrijstaande woning. De bewoners kwamen plotseling zonder stroom te zitten.

Na onderzoek van de man des huizes bleek dat de betimmering rondom het schoorsteenkanaal op de bovenverdieping vlam had gevat. Daarbij was ook een elektriciteitskabel in brand gevlogen met kortsluiting als gevolg. De brand was ontstaan door aanstraling van het warme kanaal.

De brandweer had de zaak al snel onder controle. Vanuit een hoogwerker van de Zwolse brandweer werd het dak geïnspecteerd. Een gedeelte van het plafond in een slaapkamer moest worden weggebroken om er zeker van te zijn dat de brand daadwerkelijk uit was.

Tijdens deze inzet kwam er nog een melding binnen van een brand. Aan de Prins Willem Alexanderstraat stond een vuilniscontainer onder een afdak in brand. Brandweerkorpsen van Hasselt en Zwartsluis werden voor deze melding op pad gestuurd. De bewoner had echter de brand zelf al geblust. De Hasselter brandweer is voor nacontrole ter plaatse geweest.