Automobiliste gewond na aanrijding op kruising

Henry-Wallinga©-ongeval-Zandspeur-Nieuwleusen-03NIEUWLEUSEN – Bij een aanrijding als gevolg van een voorrangsfout is vrijdagmiddag om 15:49 een automobiliste uit Nieuwleusen gewond geraakt. De vrouw reed op de Buldersweg en kwam in botsing met een van rechts komende automobiliste rijdend op het Zandspeur.

De twee auto’s kwamen totaal vernield in de berm tot stilstand. De gewonde vrouw is door de brandweer van Nieuwleusen uit haar auto bevrijd en met letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Omdat de verwondingen van de vrouw ernstig leken werd het mobiel medisch team opgeroepen om ter plaatse te komen. Net nadat de traumahelikopter was opgestegen kreeg de bemanning te horen dat hun komst niet meer nodig was.

De andere automobiliste liep slechts een zere elleboog op en had enkele schrammetjes. Medische hulp was voor haar niet nodig. Een medewerker van de verkeersongevallendienst is nog wel op de ongevalslocatie geweest maar vond een uitgebreid onderzoek niet nodig.

Bergingsbedrijf Wolves, voorheen Leerentveld, en bergingsbedrijf Vika hebben de voertuigen geborgen. De kruising was voor ruim twee uur afgesloten voor al het verkeer.