Auto te water bij veerpont Genemuiden – Zwartsluis

Henry-Wallinga©-Veerpont-Zwartewater-19GENEMUIDEN- Een automobilist uit Texel kreeg maandagavond de schrik van zijn leven op de Veerweg in Zwartsluis. De man wilde naar Genemuiden maar was ter plekke niet bekend met de aanwezigheid van een veerpont op zijn traject.

Ondanks de knipperende lampen reed de man in een flinke regenbui pardoes het Zwartewater in. Gelukkig kon de man al snel zijn zinkende voertuig verlaten en naar de wal toe zwemmen. Hulpdiensten kwamen van alle kanten aangesneld. Het brandweerkorps van Zwartsluis en brandweerduikers vanuit Zwolle waren snel ter plaatse. Een ambulance-eenheid was als eerste ter plaatse en ontfermde zich om de man. Na een uitgebreid onderzoek bleek dat de man geen letsel had opgelopen aan dit hachelijke avontuur.

Hoewel de man reeds op het droge was werd er toch een brandweerduiker ingezet om te controleren op de aanwezigheid van mogelijke inzittenden. Na controle bleek dat de man inderdaad alleen in het voertuig zat. De duiker maakte na de inspectie een lijn vast aan het voertuig zodat deze makkelijker geborgen kon worden.

Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de Opel Corsa uit het Zwartewater en bracht deze samen met de Texelaar naar het depot in Staphorst.