Politie neemt auto in beslag na eenzijdig ongeval

Henry-Wallinga©-NieuweDijk-Wanneperveen-02WANNEPERVEEN – In de vroege morgen van 26 december, tweede kerstdag, is rond 04:30 uur een man gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Nieuwe Dijk in Wanneperveen. De bestelbus waarin de man zat raakte, na een te laat opgemerkte T-kruising, van de weg en botste op een boom. De aanrijding met de boom was zo hard dat de top afbrak en op het naastgelegen fietspad viel.

Brandweereenheden van Steenwijk en Giethoorn waren opgeroepen om te assisteren bij het ongeval waarbij mogelijk sprake was van een beknelling. Dit was niet het geval zodat zij weer vlot terug konden keren naar de kazerne. De gewonde man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Omdat er onduidelijkheid was of de man ook de daadwerkelijke bestuurder was van het voertuig werd, voordat de man werd vervoerd naar het ziekenhuis, een blaastest afgenomen.

Mede door de uitslag van deze test en de onsamenhangende verklaring werd het voertuig in beslag genomen voor verder onderzoek. In het ziekenhuis werd bij de gewonde man ook nog bloed afgenomen voor onderzoek. Een expert van de verkeersongevallenanalyse onderzocht de sporen en heeft eventuele bewijsvoering vastgelegd voor het proces verbaal. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de onherstelbaar beschadigde VW Caddy overgebracht naar het depot in Staphorst en veiliggesteld.