Schoorsteenbrand zorgt voor veel schade in woning

Henry-Wallinga©-schoorsteenbrand JvArkelstraat-Genemuiden-06GENEMUIDEN – De bewoners van een pas gerenoveerde woning aan de Jan van Arkelstraat kregen maandagavond de schrik van hun leven. Ze kwamen tot de ontdekking dat er brand was ontstaan in het schoorsteenkanaal. Direct werd de brandweer ingeschakeld die met twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse kwam.

De Genemuidiger brandweer had de brand gelukkig snel onder controle en met behulp van de hoogwerker, die vanuit Zwolle was gekomen, werd gecontroleerd of de brand daadwerkelijk uit was. Ondanks de snelle inzet had de brand al flink huisgehouden. Een bocht in het schoorsteenkanaal was compleet doorgebrand en het vuur was overgeslagen naar de houten balken tussen het plafond van de slaapkamer en de vloer van de zolder. Een waterleiding van de centrale verwarming was door de hitte gesprongen en zorgde voor veel wateroverlast.

Een medewerker van Salvage heeft de bewoners hulp aangeboden bij het voorkomen van meer schade en het herstel. De bewoners zullen de nacht elders door moeten brengen. Het huis heeft te veel schade opgelopen.