Uitslaande brand verwoest schuur aan Nijstad

Henry-Wallinga©-brand Nijstad-Genemuiden-01GENEMUIDEN – Brandweerkorpsen van Genemuiden, Hasselt en Zwolle kregen zaterdag net na het middaguur een melding binnen van schuurbrand aan de Nijstad. De vlammen sloegen al flink uit de schuur in het bebouwde centrum van Genemuiden en dreigden over te slaan naar de woning.

De brandweer van Genemuiden heeft daarom direct ingezet om overslag van de schuur naar de woning te voorkomen. Met vele stralen water werden de vlammen teruggedrongen. De Hasselter brandweer werd ingezet om overslag naar aangrenzende schuren te voorkomen. De opgeroepen hoogwerker vanuit Zwolle bleek bij aankomst in de tapijtstad niet meer nodig en kon onverrichte zaken retour.

Om het vuur goed te kunnen blussen werd een deel van het pannendak gesloopt. Zo konden de laatste vuurhaardjes worden geblust en kon men langzaamaan beginnen met het opruimen van de ingezette materialen. De schuur is volledig verwoest door de brand. Mogelijke oorzaak van de brand is het bakken van vis geweest in de schuur. Dezelfde locatie is in maart 2007 ook getroffen door brand. Toen viel eveneens de schuur ten prooi aan de vlammen.