Wasdroger veroorzaakt brand in bijkeuken

Henry-Wallinga©-brand wasdroger-Rouveen-05ROUVEEN – De brandweer van Staphorst kreeg om 16:00 uur een melding binnen op de alarmontvangers van een woningbrand. Aan de Rozenlaan in Rouveen had de bewoner bij thuiskomst ontdekt dat er brand was uitgebroken in zijn woning.

Een wasdroger die in de bijkeuken stond had vlam gevat. De brand zorgde voor veel rook- en roetschade door de gehele woning. De brandweer had de brand al snel onder controle en kon beginnen aan het ventileren van de woning. Ook bij de buren was rook in de woning terecht gekomen. Hier viel de schade uiteindelijk wel mee.

Stichting Salvage werd ingeschakeld om de bewoners te helpen met het regelen van de nodige zaken. Zoals het nu lijkt moeten de bewoners de nacht elders doorbrengen.