Zeer grote brand in gymzalen scholengemeenschap

Henry-Wallinga©-brand scholengemeenschap-Steenwijk-04STEENWIJK -Maandagmorgen rond 03:00 uur is bij het Regionale Scholen Gemeenschap Tromp Meesters brand uitgebroken in één van de gymzalen. Het vuur greep razendsnel om zich heen waardoor ook de twee naastgelegen gymzalen totaal werden vernield.

Ook de B-vleugel van het gebouw heeft schade opgelopen. Hier moesten vooral de ruiten het ontgelden. De brandweer heeft direct groots opgeschaald om verdere uitbreiding te voorkomen. Met behulp van de hoogwerker werden de andere delen van het scholengemeenschap nat gehouden. De directie van de school meldt via de website dat alle lessen in het gebouw aan de Lijsterbesstraat niet door kunnen gaan. Wel gaan de lessen in het gebouw aan de Stationsstraat gewoon door.

De gemeente Steenwijkerland laat de inwoners via hun website weten dat er bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Eventuele roetdeeltjes die gevonden worden zijn niet gevaarlijk en kunnen met water weggespoeld worden. Bewoners die hinder ondervinden van de rook kunnen zich melden bij het gemeentehuis. Daar kunnen zij wachten tot de brand voorbij is.

Ook de naastgelegen kinderopvang van de Slinger blijft vandaag gesloten. De brandweer heeft rond 08:00 uur het sein “brand meester”gegeven. Het nablussen zal, volgens de veiligheidsregio IJsselland, nog enige uren in beslag nemen.