Brandweer bevrijdt paard uit moddersloot

Henry-Wallinga©-Paard-Sloot-Hasselt-02HASSELT – De Hasselter brandweer kreeg vlak voor middernacht een melding binnen op de pagers voor een hulpverlening. Aan de Zandvoortweg was een dier in nood. Ter plaatse gekomen bleek dat er een paard diep was weggezakt in een moddersloot.

De eigenaar kwam tot de ontdekking toen hij zijn ronde deed. Omdat de man zelf niets uit kon richten schakelde hij de hulp van de brandweer maar in. In eerste instantie werd gepoogd om met brute kracht het beest uit de sloot te trekken. Helaas zat er geen beweging in en moest een naar andere oplossing worden gezocht. Er werd een tractor ingezet voor wat extra trekkracht. Met behulp van deze extra paardenkrachten was de klus zo geklaard.

Nadat het paard was schoongespoten werd er een eindje gewandeld om weer een beetje op temperatuur te komen. Na de wandeling werd het beest lekker warm op stal gezet om bij te kunnen komen van dit bizarre avontuur en was het voor de brandweermannen tijd om zichzelf en het ingezette materiaal te ontdoen van de dikke laag modder.