Uitslaande brand verwoest schuur in Willemsoord

Henry-Wallinga©-Schuurbrand-Willemsoord-08WILLEMSOORD – Brandweerkorpsen van Steenwijk, Oldemarkt en Vollenhove zijn vannacht urenlang bezig geweest bij het bestrijden van een uitslaande brand in een schuur aan de Koningin Wilhelminalaan. De brandweer kreeg rond 02:51 uur de melding. Vanwege de locatie werd vanuit de alarmcentrale direct opgeschaald naar middelbrand.

Al vrij snel was duidelijk dat de schuur, die vol lag met hooi en stro, niet meer gered kon worden. Daarom werd er ingezet om een houtopslag die vlak achter de brandende schuur stond te behouden. Ook werd er ingezet om overslag naar de woning te voorkomen. Beide inzetten zijn met succes geweest. De schuur heeft men gecontroleerd laten uitbranden.

De brandweereenheden zijn tot diep in de nacht druk geweest. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.