Politie vat inbrekers in de kraag bij routinecontrole

Henry-Wallinga©-Woninginbraak-Hasselt-08HASSELT – De politie heeft woensdag 26 november rond 18:00 uur bij het controleren van een voertuig de vermoedelijke daders van een woninginbraak opgespoord. Bij het zien van de agenten gooiden zij hun inbrekerswerktuig weg en zetten het op een lopen. Al snel konden een tweetal personen worden aangehouden.

Het geparkeerde voertuig dat werd gecontroleerd stond in de Willem Egbertstraat. In de buurt van de auto werd een breekijzer en een grote schroevendraaier gevonden. Ook een kistje met munten werd in de bossage aangetroffen. Nadat de technische recherche dit alles had veiliggesteld kon berger Hooikammer het voertuig van de mogelijke inbrekers afvoeren. Naast het gereedschap is ook het voertuig in beslaggenomen voor een uitgebreid onderzoek.

Nu had de politie de mogelijke daders van een inbraak, de buit maar alleen nog geen melding van een daadwerkelijke inbraak. Enkele “donkere woningen” in de omgeving werden gecontroleerd op braakschade maar nergens was een spoor van inbraak te bekennen. Tot er rond 23:00 uur een melding binnenkwam op de meldkamer van de politie van een inbraak in een woning aan de Wycher van Russellstraat.

De bewoner die thuis was gekomen kwam tot de conclusie dat er onverwachts bezoek was geweest. Uit onderzoek bleek dat ondermeer een kistje met munten was ontvreemd. De politie kon de bewoner dus al snel mededelen dat de daders van de inbraak al in de kraag waren gevat en inmiddels zaten opgesloten op het politiebureau in Zwolle.