Bestuurder gewond na botsing tegen boom op N331

Henry-Wallinga©-N331-Hasselt-05HASSELT – Een bestuurder van een VW Golf is donderdagavond gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom is gebotst. De man reed op de N331 vanuit Hasselt, nog net binnen de bebouwde kom, richting Zwartsluis. De man reed met hoge snelheid door een in de weg gelegen chicane en raakte daarbij de betonnen rand van deze verkeersgeleider. Hierdoor verloor hij man de macht over het stuur en knalde op een boom.

Een medewerker van een bergingsbedrijf, die toevallig op de parallelweg bezig was met bergen van een voertuig welke betrokken was bij een eerder ongeval, schakelde direct de hulpdiensten in. De Hasselter brandweer heeft met hydraulisch redgereedschap de deur verwijdert. Hierdoor kon de bestuurder, een 19-jarige man uit Hasselt,  onder begeleiding van het ambulancepersoneel zelfstandig uit de totaal vernielde auto stappen en plaatsnemen op de gereedstaande brancard. De man is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een gedeelte van de N331 werd door de politie afgesloten voor het verkeer. Een omleiding werd ingesteld. De brandweer heeft het wegdek gereinigd. Nadat de berger ook dit voertuig geborgen had kon de weg weer worden vrijgegeven.