Bestelbus raakt van de weg door klapband

Henry-Wallinga©-A32-Klapband-Wolvega-10WOLVEGA – Op de A32 tussen Steenwijk en Wolvega is maandagmiddag 17 november rond kwart voor vier een automobilist gewond geraakt. De man raakte met zijn bestelbus van de weg toen hij plots een klapband kreeg. De wagen werd onbestuurbaar en kwam op de kant in de berm tot stilstand.

Automobilisten die het ongeval zagen gebeuren schoten direct te hulp. Opgeroepen brandweereenheden van Steenwijk en Wolvega konden al vrij snel na de alarmering weer inrukken. De man, een 30-jarige inwoner van Sneek, was namelijk zelfstandig uit het voertuig gekropen en werd opgevangen door automobilisten. Later is hij met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ondanks dat er slechts één rijstrook beschikbaar was ondervond het verkeer weinig hinder van het ongeval. Bergingsbedrijf Leerentveld zette de bestelbus weer op zijn wielen waarna deze werd afgevoerd.