Misverstand op kruising Lichtmis oorzaak ongeval

Henry-Wallinga©-Hermelenweg-Lichtmis-06DE LICHTMIS –  Op de drukke kruising van de Hasselterweg met de Nieuwe Dedemsvaartweg en de Hermelenweg heeft dinsdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Er was veel materiële schade maar niemand raakte gewond.

Een automobiliste wilde vanaf Nieuwleusen de A28 op richting Zwolle. Door een misverstand nam zij een afslag te vroeg richting de Hermelenweg en kwam daardoor op het pad van een echtpaar die vanuit Hasselt richting Nieuwleusen reden. Laatstgenoemden hadden groen licht om hun weg te vervolgen toen plots een auto vanuit het niets voor hen verscheen waardoor deze zich vol in de flank boorde.

Door de klap vloog een auto om de as en kwam achterwaarts tegen een verkeerslicht tot stilstand. De twee zwaar beschadigde auto’s moesten worden afgevoerd door berger Hooikammer. Het verkeer heeft flink wat last van het ongeval ondervonden.