Brandje zet pand Koninklijke Buisman vol rook

Henry-Wallinga©-Koninklijke-Buisman-Zwartsluis-05ZWARTSLUIS – Dinsdagavond 11 november heeft er in het pand van Koninklijke Buisman in Zwartsluis een klein brandje gewoed. In het pand, waar op ambachtelijke wijze de bekende Buisman Aroma word geproduceerd, was in een opvangbak onder een brandpot waar de suikers gebrand worden voor de “koffijstroop” een smeulbrand ontstaan.

De brandweer van Zwartsluis was snel ter plaatse en zag al vrij snel bij het betreden van het pand dat het om een kleine brand ging. Wel zorgde de brand voor een enorme rookontwikkeling welke zich door het gehele pand had verspreid. Omwonenden zagen de rook en sloegen direct alarm. Met behulp van enkele overdrukventilatoren werd het pand weer rookvrij gemaakt.

De restanten van de verbrandde suikers werden uit de bak gehaald en naar buiten gebracht. Op het moment dat de brand uitbrak waren geen personen in het pand aanwezig. De productie zal morgen gewoon weer van start gaan. Van gevaar voor uitbreiding was geen sprake.