Automobilist botst tegen boom op Hasselterweg

Henry-Wallinga©-Hasselterweg-Zwolle-05ZWOLLE – Op de Hasselterweg in de Zwolse wijk Stadshagen is maandagavond een automobilist gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man kwam vanaf de Stadshagenallee en reed richting de Blaloweg.

De man verloor na een inhaalactie de macht over het stuur, schoot door de middenberm over het weggedeelte van het tegemoetkomende verkeer en kwam vervolgens met een flinke klap tegen een boom in de berm tot stilstand. De opgeroepen brandweer kon het redgereedschap in de auto laten, de man kon zelfstandig zijn voertuig verlaten en plaatsnemen op de brancard. Hij is met een fikse hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergingsbedrijf Leerentveld mocht de totaal vernielde auto afvoeren. Een gedeelte van de Hasselterweg was gedurende het ongeval en de afhandeling hiervan afgesloten voor het verkeer. De politie verzocht de weggebruikers een andere route te nemen.