Dode en drie gewonden bij ongeval op Zwolseweg

Henry-Wallinga©-Zwolseweg-sHeerenbroek-04’s HEERENBROEK – Bij een ernstig verkeersongeval op de Zwolseweg in ’s Heerenbroek is donderdagavond rond 20:30 uur een 70-jarige man uit Zwolle om het leven gekomen. De man reed in zijn auto tegen een aanhanger van een tractor die een erf op wilde rijden. De man schoot met zijn auto onder de aanhanger, waardoor de auto compleet opengescheurd werd.

Nadat de auto onder de aanhanger vandaan kwam botste deze frontaal op een tegemoetkomende auto bestuurd door een 33-jarige
vrouw uit Kampen. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De drie vrouwen uit de andere auto zijn allen gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is onbekend. De chauffeur van de tractor, 24-jarige Zwollenaar, bleef ongedeerd.

De Zwolseweg is tot diep in de nacht afgesloten geweest voor onderzoek. naar. Twee verkeersongevallenanalisten probeerden de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Hiervoor werden de voertuigen en de aanhanger in beslag genomen.

Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de betrokken voertuigen en de aanhanger afgevoerd. Een zoabcleaner van aannemersbedrijf van der Kolk werd ingezet om de weg te ontdoen van de brokstukken en gelekte vloeistoffen. Tegen 01:30 uur werd de weg weer vrijgegeven.