Woningbrand aan de Morgenster in IJsselmuiden

Henry-Wallinga©-Morgenster-IJsselmuiden-02IJSSELMUIDEN – Brandweerkorpsen van Kampen en IJsselmuiden kregen zaterdagavond rond half zeven een melding van een woningbrand. Aan de Morgenster zagen buurtbewoners een enorme rookontwikkeling in en uit een woning en alarmeerden de hulpdiensten.

Al snel was duidelijk dat de bewoner niet thuis was, alleen waren zijn twee honden nog wel in de woning aanwezig. Buren bedachten zich geen moment en betraden de woning om de dieren te redden. De brand, die ontstaan is in de keuken, verspreidde zich via het mechanische ventilatiesysteem naar de bovenliggende verdiepingen. Het vuur richtte daar een flinke ravage aan in de afvoerkanalen.

De brandweer had de brand snel onder controle. De gehele woning liep naast de materiële schade ook veel rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is onbekend.