Auto botst tegen vrachtwagen na voorrangsfout

Henry-Wallinga©-Viaductweg-EbbingeWubbenlaan-Staphorst-05STAPHORST – Op de kruising van de Viaductweg met de Ebbinge Wubbenlaan heeft zich donderdagmorgen een ongeval plaatsgevonden. Een auto kwam door een voorrangsfout in botsing met een vrachtwagen. De bestuurster van de auto raakte hierbij lichtgewond.

De vrouw kwam vanaf de Viaductweg en wilde de kruising met de Ebbinge Wubbenlaan oversteken. Hierbij zag zij een van rechts naderende vrachtwagen over het hoofd. De vrachtwagen botste in de flank van de auto en sleurde deze enkele meters mee over de kruising.

De opgeroepen brandweer van Staphorst hoefde niet in actie te komen, van een beknelling bleek geen sprake. De vrouw is in een ambulance onderzocht en had, op enkele schrammetjes na, geen letsel. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Voor de personenauto werd berger Hooikammer ingeschakeld, de vrachtwagen kon zelf weer verder rijden.