Zitgrasmaaier in brand in schuur met kalveren

Henry-Wallinga©-Schaapsteeg-Genemuiden-04GENEMUIDEN – De brandweer van Genemuiden en Hasselt kregen woensdagmiddag om 14:05 uur een melding van een brand in een schuur. Aan de Schaapsteeg in Genemuiden was een zitgrasmaaier in een schuur met kalveren en stro door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen.

Snel begon de boer met een knecht de brand te blussen. Omdat de brand in het buitengebied van Genemuiden was, werd gelijk het sein “middelbrand”gegeven. Twee tankautospuiten en het watertransport voertuig rukten uit naar de opgegeven locatie. Door de snelle inzet was de brand vrij vlot onder controle. De smeulende zitmaaier werd naar buiten gebracht en daar verder afgeblust.

Vanwege de rook zijn de kalveren die in de schuur stonden tijdelijk ergens anders ondergebracht. Een drietal personen hebben bij de poging tot blussen rook geïnhaleerd en zijn allen door ambulancepersoneel onderzocht. Geen van hen behoefde na onderzoek verdere medische hulp.