Auto in de sloot aan de Werkerlaan

Henry-Wallinga©-Werkerlaan-Zwolle-01ZWOLLE – Dinsdagavond even na elf uur kregen politie, brandweer en ambulancedienst een melding van een voertuig te water aan de Hasselterweg, de N331, ter hoogte van hectometerpaal 3.9. Enkele minuten daarvoor was een automobilist met zijn auto vanaf de Werkerlaan, net buiten de Zwolse wijk Stadshagen, met zijn auto op de kop in een sloot beland.

De bestuurder kon zelf uit de auto klimmen en had ondertussen al de sleepdienst ingeschakeld om zijn auto te komen bergen. Brandweerkorpsen van Zwolle en Hasselt, die met spoed onderweg waren naar de melding, kregen dit door via de alarmcentrale en keerden weer terug. De man werd nog wel even onderzocht door het medisch personeel. Uit dit onderzoek bleek dat de man veel geluk heeft gehad en geen verwondingen aan dit uitstapje had overgehouden.

Ondertussen was berger Leerentveld al druk bezig om de totaal vernielde Ford Ka uit de sloot te takelen en af te voeren. De onfortuinlijke bestuurder is door een vriend opgehaald en thuis gebracht.