Auto met kinderen te water aan Erfgenamenwegje

Henry-Wallinga©-Erfgenamenwegje-Hasselt-01HASSELT – Aan het Erfgenamenwegje in Hasselt is vanmorgen een geparkeerde auto te water geraakt met daarin nog drie kinderen. De automobiliste parkeerde haar voertuig bij de fietsenstalling van de bushalte om twee van haar kinderen af te zetten. Bij het afscheid nemen zagen ze de auto langzaam het water in rollen.

Het drietal bedacht zich geen moment en sprongen de zinkende auto met daarin nog drie kinderen achterna. Ook een omstander schoot te hulp. Snel wisten zij allen de kinderen veilig uit de auto te krijgen. Zij werden allen ondergebracht bij een buurtbewoner om de komst van de hulpdiensten af te wachten. Na onderzoek door het medisch personeel bleek dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf was gekomen. Wel zat de schrik er goed in. Zij zijn allen per ambulance thuis gebracht.

Bergingsbedrijf Hooikammer moest even creatief te werk gaan met het bergen van het voertuig. De medewerker van het bergingsbedrijf werd geholpen door een buurman met boot. Nadat na enig zoekwerk de auto gevonden was werd deze vastgemaakt aan de kraan van de bergingsauto en naar de wal getrokken. Hierna werd de auto uit het water getakeld en afgevoerd.