Motorrijder gewond na botsing met taxibus

Henry-Wallinga©-N375-Ruinen-03RUINEN – Bij een verkeersongeval op de kruising van de N375 met de Koekangerveldweg raakte zondagmorgen een motorrijder gewond. De motorrijder, een 46-jarige man uit Ommen, reed over N375 richting Ruinen. Een taxibusje, bestuurd door een 52-jarige vrouw uit Wilhelminaoord, stak vanaf de Koekangerveldweg de N375 over en verleende daarbij geen voorrang aan de motorrijder. De motor botste tegen de zijkant van het busje.

De motorrijder is met in ieder geval letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De trauma-arts die was ingevlogen, is met de patiënt meegereden in de ambulance naar het ziekenhuis. De bestuurster van het taxibusje en de enige passagier bleven ongedeerd. Een vervangende taxi heeft de passagier, met enige vertraging, alsnog naar zijn bestemming gebracht.

De N375 is gedurende het ongeval en het onderzoek van de verkeersongevallendienst afgesloten geweest. De afsluiting duurde tot 14:00 uur.