Automobilist gewond na botsing met paardentrailer

Henry-Wallinga©-Hessenweg-Zwolle-09ZWOLLE – Op de Hessenweg, de N340, tussen Zwolle en Dalfsen heeft vrijdagmiddag rond half twee een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist in een grijze Skoda rijdende richting Dalfsen kwam in botsing met een zwarte BMW met paardentrailer uit tegenovergestelde richting.

Volgens getuigen kwam de bestuurder van de Skoda op de verkeerde weghelft, tikte tegen de spiegel van de tegenligger en botste vervolgens op de paardentrailer. Deze sloeg door de klap over de kop. In de trailer stonden een merrie en haar veulen. De twee inzittenden van de combinatie kwamen er zonder verwondingen vanaf, één paard liep licht letsel op. De veroorzaker van het ongeval kwam bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval ontstond er een flinke file in beide richtingen. De politie onderzocht het ongeval en bracht nauwkeurig de sporen in kaart. Bergingsbedrijf Leerentveld moest twee voertuigen inzetten om de weg weer vrij te krijgen. Tegen half vier was het onderzoek en de berging klaar en kon de weg weer worden vrijgegeven voor het verkeer.