Restaurant Lin Shing getroffen door grote brand

Henry-Wallinga©-Chinees-Zwolle-01ZWOLLE – Afgelopen nacht heeft er in Chinees restaurant Lin Shing een flinke brand gewoed. De Zwolse brandweer kreeg om 02:08 uur een melding van een keukenbrand in het pand aan de Thomas a Kempisstraat. Bij aankomst sloegen de vlammen al aan de achterzijde van uit het pand waarop het sein “grote brand” werd gegeven. Drie tankautospuiten en twee hoogwerkers werden ingezet om de brand te bestrijden.

Een naastgelegen studentenhuis moest in verband met de brand worden ontruimd. Er zou sprake zijn van de aanwezigheid van gasflessen in het gebouw. Voor de bewoners werd tijdelijk onderdak geregeld. Zij konden echter in de loop van de nacht weer terug naar hun woning.

De oorzaak van de brand en de schade aan het pand is nog onbekend. Bij de brand raakte niemand gewond.