Tractor brandt volledig uit aan Gennerdijk in Hasselt

Henry-Wallinga©-Gennerdijk-Hasselt-01HASSELT – De Hasselter brandweer kreeg donderdag om 12:05 uur een melding van een landbouwvoertuig in brand aan de Gennerdijk. Een boer was daar druk bezig om zijn pas gemaaide gras in balen te persen en deze daarna te gaan wikkelen in folie. Helaas verliep alles net iets anders dan de planning was.

De tractor, welke de ronde balen moest wikkelen, begon te roken en binnen enkele tellen waren er ook vlammen zichtbaar. Snel werden onderdelen van de tractor afgehaald zoals de wikkelaar en het dubbellucht. De vlammen werden steeds heviger en ondanks pogingen om het vuur te bestrijden met poederblussers was er geen houden meer aan.

Echter de Hasselter brandweer had de brand snel onder controle. Helaas was er van de tractor maar weinig meer over. De boer zal, om al zijn gras droog binnen te krijgen, op zoek moeten naar een vervangende machine. Bij de brand raakte niemand gewond.