Autobrand op parkeerplaats tankstation Dekkersland

Henry-Wallinga©-A28-Parkeerplaats-Staphorst-05STAPHORST – De brandweer van Staphorst moest vrijdagavond rond half tien uitrukken voor een autobrand. Op de parkeerplaats van het tankstation Dekkersland langs de A28 stond een 17-jaar oude Opel Corsa in brand. De twee inzittenden van de auto, die op weg waren naar Assen, wilden een sanitaire stop maken. Bij het verlaten van de snelweg roken ze plots een brandlucht in de auto.

In eerste instantie werd gedacht dat de brandlucht van een vrachtwagen afkomstig was welke voor hen reed. Aangekomen op de parkeerplaats werd de brandlucht sterker en sloegen zelfs de vlammen al onder de motorkap vandaan. Snel werd alarm geslagen bij de tankshop. Medewerkster van de shop gingen de brandende auto met een poederblusser te lijf..

De Staphorster brandweer heeft de auto geblust en de motor extra gekoeld. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto en de inzittenden meegenomen naar het depot. Met een taxi kwam het duo alsnog in Assen. De auto is door de brand totaal vernield.