Auto raakt van de weg en belandt onder aan talud

Henry-Wallinga©-JJ-Gorterlaan-Staphorst-11STAPHORST – Een jonge automobilist heeft woensdagmiddag wel heel veel geluk gehad. De man verloor op de JJ Gorterlaan, vlak voor de t-splitsing met de Dekkersweg, in een bocht de macht over het stuur en kwam onderaan het talud tot stilstand. Op zijn weg werden enkele kleine boompjes geraakt.

De man kon zelf uit de auto stappen en is onder begeleiding van enkele brandweermannen zelf het talud weer opgeklommen. Daar mocht hij plaatsnemen op een gereedstaande brancard. Voor een uitgebreid onderzoek is de man overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie vielen de verwondingen mee.

Nu was het aan berger Hooikammer de taak om de auto weer veilig naar boven te krijgen. Onder het motto “zo hij erin ging, gaat hij er ook weer uit” stond inderdaad de auto binnen no-time op het bergingsvoertuig. De schade aan de 11 jaar oude Opel Corsa viel zo op het eerste gezicht mee en was nog wel weer te herstellen volgens omstanders.