Shovel in brand op Bisschopswetering

Henry-Wallinga©-Shovelbrand-Mastenbroek-04MASTENBROEK – De brandweer van IJsselmuiden werd donderdag aan het eind van de avond opgeroepen voor een melding van een “Brand Wegvervoer”. Aan de Bisschopswetering stond een shovel in brand. De bestuurder wilde na zijn werkzaamheden de geleende shovel weer terugbrengen naar de eigenaar toen het halverwege de terugweg vlam vatte.

De broer van de shovelmachinist, die achter hem reed in een tractor, merkte vuurverschijnselen op in het motorcompartiment. Door te claxonneren en met het licht te knipperen kreeg de bestuurder van de tractor contact met de shovelmachinist, waarop het voertuig aan de kant van de weg werd gezet. Op dat moment sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. Pogingen om het vuur uit te slaan met een deken mislukten. De opgeroepen spuitgasten van IJsselmuiden bood uitkomst en had het vuur snel onder controle. Met een goed gerichte straal hoge druk was het meeste vuur verdwenen. Met schuim werden de laatste vlammetjes gedoofd.