2 gewonden bij kop-staart ongeval op A28

Henry-Wallinga©-A28-kopstaart-Staphorst-01STAPHORST – Bij een kop–staart ongeval tussen twee voertuigen op de A28 bij Staphorst zijn net na middernacht beide bestuurders gewond geraakt. Vlak voor knooppunt Lankhorst botste de bestuurder van een Opel Corsa, een 27-jarige automobilist uit Emmen, achterop een Toyota Aygo bestuurd door een 42-jarige automobilist uit Emmer-Compascuum. De bestuurder van dit voertuig verloor de macht over het stuur, gleed dwars over de rijbanen en kwam in de berm tot stilstand.

De auto van de veroorzaker kwam enkele honderden meters verderop tot stilstand. De opgeroepen brandweer van Staphorst heeft het ambulance personeel geholpen om de bestuurders uit hun voertuigen te krijgen. Beide zijn overgebracht naar het ziekenhuis met onbekend letsel.

Door het ongeval en het daarop volgend onderzoek van de verkeersongevallendienst waren drie rijbanen afgesloten en gold voor de enige open rijbaan een snelheidslimiet van 50 km per uur. Nadat de ongevallenanalist het ongeval in kaart had gebracht kon bergingsbedrijf Hooikammer de twee zwaar beschadigde voertuigen opladen en afvoeren. De vele glassplinters en brokstukken werden met een speciaal voertuig opgezogen. Tegen 03:30 uur was alles weer van de weg en werd de afsluiting van de rijbanen weer opgeheven.