Sterke arm der wet helpt met redden van koe

Henry-Wallinga©-Koe-Cellemuiden-05CELLEMUIDEN – De Hasselter brandweer kreeg woensdagmorgen rond half elf een oproep voor het redden van een dier te water. In het buurtschap Cellemuiden was vanuit een weiland een koe te water geraakt en kon onmogelijk zelf weer aan land komen.

Een brandweerman in waadpak ging de baggersloot in en bracht een halster aan bij de koe. Ook werd een slang langs het achterwerk van de koe gespannen om het hulpeloze beest zoveel mogelijk te helpen. Zelfs de sterke arm der wet hielp een handje mee om de koe weer op het droge te krijgen.

Met een kleine por werd het beest in beweging gebracht en kon het met de hulp van de mannen aan touw en slang weer aan wal klauteren. De koe was zo blij dat ze het gelijk op een lopen zette. Helaas was daardoor het terugkrijgen van het halster een probleem.

Ondertussen werd vanuit de meldkamer een nieuwe opdracht gegeven aan de ploeg. Aan de Hasselterweg, de N377, zou een ree te in de vaart zwemmen. Helaas werd het beest na een uitgebreide speurtocht niet meer aangetroffen.