Fietser gewond na aanrijding met auto (Update)

Henry-Wallinga©-Achthoevenweg-fiets-Staphorst-08STAPHORST – Bij een aanrijding tussen een fiets en een auto is maandagmiddag rond half drie een 12-jarige fietser uit Staphorst gewond geraakt. De jongen reed samen met zijn broer vanaf het tankstation over de Achthoevenweg toen hij werd geschept door een automobilist. Vermoedelijk kwam de jongen aan het slingeren doordat hij een jerrycan met brandstof achterop zijn bagagedrager wilde zetten.

Waarom het tweetal op de Achthoevenweg reed is onduidelijk. Onlangs is een fietspad aangelegd en is het verplicht om hier gebruik van te maken. De automobilist kon de slingerende jongen niet meer ontwijken. Een spoor van enkele tientallen meters bleef als getuige achter op het wegdek. De jongen is met hoofd- en inwendig letsel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Zijn broertje reed vlak achter de auto en zag alles gebeuren. Hij en de 36-jarige automobilist uit Staphorst raakten niet gewond. Een team van verkeersongevallenanalisten brachten elk detail van het ongeval nauwkeurig in kaart. Ook werd er met de auto een remproef gedaan.

De Achthoevenweg was gedurende het ongeval en het onderzoek afgesloten. Het verkeer werd omgeleid door de politie.