Drietal met bus over de kop na stuurcorrectie

Henry-Wallinga©-Tolhuisweg-Dalfsen-01DALFSEN – Op de Tolhuisweg tussen Dalfsen en Vilsteren heeft maandagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De bestuurster van een Volkswagen bus raakte na een flauwe bocht met haar rechter wielen in de berm. De hierop volgende stuurcorrectie maakte dat het voertuig met een zwiep naar links ging. De achterkant van de bus brak hierbij uit en gleed achterwaarts een tuin in. De bus vloog over de kop en kwam op zijn zijkant tegen een boom tot stilstand.

De drie inzittenden uit Zwolle konden met behulp van omstanders uit de bus klauteren. De opgeroepen brandweer van Dalfsen en Lemelerveld konden onverrichte zaken weer terug naar de kazerne. Voor onderzoek zijn de drie overgebracht naar het ziekenhuis. Op het eerste gezicht vielen de verwondingen mee.

Bergingsbedrijf Leerentveld heeft vakkundig de totaal vernielde bus uit de tuin getakeld en overgebracht naar een opgegeven adres. Enkele eenheden van de politie uit Dalfsen hebben het ongeval beveiligd en de nodige gegevens opgenomen. Het verkeer had enige hinder van het ongeval.