Drie gewonden bij ongeval tussen tractor en auto (Update)

Henry-Wallinga©-Drafkistweg-Staphorst-07STAPHORST – Op woensdag 23 juli heeft er rond 13.15 uur, op de kruising van de Gemeenteweg met de Draftkistweg een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden tussen een tractor en een auto. Een 3-jarig jongetje uit Heerjansdam is in kritieke toestand, per traumahelikopter, overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval ontstond toen een tractor vanaf de Schapenstreek de Gemeenteweg wilde oversteken richting de Drafkistweg. Hierbij zag de bestuurder van de tractor een van rechts naderende auto met daarin het drietal over het hoofd. De auto werd compleet opengescheurd waarbij de 37-jarige bestuurster uit Heerjansdam, haar zoontje en een 23-jarige vrouw uit Ridderkerk gewond raakten. De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd.

Het jongetje is in zeer kritieke toestand per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De 37-jarige bestuurster en de 23-jarige bijrijder zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Helaas is het 3-jarig jongetje aan het begin van de avond aan zijn verwondingen overleden.

Getuigenoproep
Het verkeersongevallenteam van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het ongeval is de politie op zoek naar eventuele getuigen. Getuigen van het ernstige ongeval kunnen de politie bereiken via 0900-8844.