Auto op de kop in sloot in beruchte bocht Randweg

Henry-Wallinga©-Randweg-Genemuiden-05GENEMUIDEN – In de beruchte bocht van de Randweg is maandagmorgen een automobilist de macht over het stuur verloren. De man reed richting de Kamperzeedijk toen zijn auto in de bocht onbestuurbaar werd. Na enkele meters door de berm te zijn gegleden kwam de auto op de kop in de sloot tot stilstand.

De man kon zelf uit zijn auto klimmen en besloot naar huis te gaan. Passanten die de auto zagen liggen sloegen alarm. De gearriveerde hulpdiensten hebben nog naar de bestuurder gezocht omdat niet duidelijk was waar de man was. De brandweer van Genemuiden heeft in waadpakken de sloot onderzocht op mogelijke slachtoffers. Dit was gelukkig niet het geval.

Enkele minuten later kwam de man weer terug op de plaats van het ongeval en werd onderzocht door het medisch personeel. De man bleek geen letsel te hebben. Door de politie werd bij de automobilist een blaastest afgenomen. De uitslag van de test was een “P” van prima.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de Renault Laguna uit de sloot getakeld en overgebracht naar een garagebedrijf. De weg was tijdens het ongeval afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.