Auto met 5 inzittenden belandt op de kop in greppel

Henry-Wallinga©-Hermelenweg-Zwolle-08ZWOLLE – Een personenauto met daarin 5 jongeren is zondagavond op de Hermelenweg, de parallelweg van de A28 van Zwolle naar De Lichtmis, van de weg geraakt en op de kop in een greppel belandt. Bij dit eenzijdig ongeval zijn twee personen gewond geraakt. Zij zijn met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder en twee inzittenden liepen wat schrammen en blauwe plekken op.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Diverse politie-eenheden, brandweerkorpsen van Zwolle en Staphorst en verschillende ambulances werden ingezet. Zelfs een traumahelikopter was opgeroepen maar vlak voor hun vertrek werden zij gecanceld. Een rijstrook van de A28 werd afgesloten voor de veiligheid van de hulpdiensten en mensen die eerste hulp hadden verleend.

Nadat de sporen van het ongeval nauwkeurig waren vastgelegd kreeg berger Leerentveld het sein om de totaal vernielde Peugeot 205 uit de greppel te takelen en af te voeren. De eigenaar heeft slechts een maand plezier kunnen hebben van zijn 17 jaar oude autootje.

De parallelweg was tot na middernacht afgesloten voor al het verkeer.